آشنایی با چاپ افست خشک

چاپ افست خشک

چاپ افست خشک یک سیستم چاپی است که در آن از آب استفاده نمی کنند. و در این سیستم چاپ جنس پلیت و مرکب با افست معمولی متفاوت است. یعنی در پلیت افست معمولی لایه ژلاتینی بر روی صفحه آلومینیومی پلیت هست که باید بعد از انجام عمل ترام گذاری  بر روی پلیت ثابت شود جاهای که ترام گذاری نشده اند در تماس با داروهای شیمیایی شسته می شوند.

ولایه ی که بر روی سطح باقی مانده است پلیت جاذب مرکب است که انتقال مرکب به سطح لاستیک چاپ را سبب می شود.

چاپ افست خشک دارای لایه های :

  • پلیمری حساس به گرما
  • لایه سیلیکون دافع مرکب
  •  پلیمری جاذب مرکب
  • لایه آلومینیومی زیرین که بدنه و قسمت اصلی پلیت را تشکیل می دهد.

این نوع از سیستم چاپ اولین بار در 150 سال پیش با یک نوع چاپ با نام collotype به کار برده شد که بسیار ابتدایی بود و بر پایه کاربرد ژلاتین و پلیت های شیشه ای بود و کاربردی عملی نداشت. در دهه 1970 میلادی بعد از گذشت چندین مرحله ناموفق چاپ افست خشک به صورت کاربردی به کار برده شد. لابه های پلیت افشت خشک برای اولین پروسه خشک پس از جنگ جهانی دوم معرفی شد.

چاپ افستدر این پروسه که توسط دو مهندس آمریکایی عرضه شد. آن ها به جای استفاده از آب از یک حلال به نام هیدروکربن فرار که بر سطح سیلیکوی زینک پخش میشد و از نشت مرکب جلوگیری می کرد استفاده کردند.  در آن اشکالاتی هم وجود داشت که یکی از آن ها مستعد زمینه آوردن بر سطح کار بود.

همچنین بخوانید :  انواع چاپ دیجیتال براساس ابعاد سطح چاپ

چاپ افست خشک چیست؟

چاپ افست خشک یک نوع از چاپ است که از نوع چاپ افست محسوب می شود که رویه کار آن کمی فرق می کند. به دلیل نبود غلتطک در مراحل کار آن به نوع خشک معروف شده در این نوع از نیروی بین جوهر و بخش حاوی سیلیکون استفاده می شود.

چاپ افست خشک  دارای کیفیت چاپ بهتر و بالاتری است و هر بار که این کار تکرار شود از کیفیت رنگ وچاپ کم نمی شود.

مزایای چاپ افست خشک

از ویژگی های این چاپ می توان به کاهش باطله در زمان شروع چاپ، چاقی ترام کمتر و رسیدن به رنگ هایی با درخشندگی بالا است. استفاده نکردن از آب در فرایند چاپ باعث بالا رفتن دما در سیستم مرکب می شود.که این کار باعث پایین آمدن قدرت چسبندگی مولکوای در مرکب می شود و مرکب به طور کامل از پلیت جدا نمی شود. و مرکب به بخش های غیر چاپی نفوذ می کند.

برای خنک کردن سیستم مرکب دهی و پلیت برای به دست آوردن نتیجه ای مطلوب بسیار مهم است. پوشش سیلیکونی پلیت های افست خشک از پلیت های معمولی شکننده و حساس تر است و بسیار ساده آسیب می بیند.

کاربرد چاپ افست خشک

  • پوستر، نقشه و تمبر
  • چاپ اوراق اداری و انواع فرم
  • انواع لیبل، کارتن مقوایی و پلیت های فلزی
  • مجله، روزنامه، کتاب های راهنما و چاپ کاتالوگ
  • کتاب ادبی نفیس
  • بروشور و کتاب های مصور

جمع بندی

چاپ افست خشک یک نوع چاپ است که در آن از اب استفاده نمی شود و بسیار هم کاربردی است. و به جز بر روی کاغذ و مقوا می توان بر روی جنس های پلاستیکی و پی وی سی هم چاپ کرد. این نوع از چاپ را می توانید از بیشتر چاپخانه ها انجام دهید. یکی از چاپخانه های که این چاپ را انجام می دهند چاپ سینا است که دارای سابقه ی بالا در انجام این نوع از چاپ است و می تواند یک چاپ با کیفیت به شما ارائه دهد. این مرکز دارای کارشناسانی است که شما می توانید با آن ها تماس بگیرید و کار چاپ خود را به صورت آنلاین به آن ها بسپارید. این چاپخانه کارهای دیگری همچون چاپ کاتالوگ و بروشور و… را هم با بهترین قیمت و کیفیت بالا برای شما انجام می دهند.

همچنین بخوانید :  10 دلیل برای تبلیغات با تقویم رومیزی در سال 1402

مقاله

آشنایی با چاپ افست خشکچاپ افست خشککاربرد چاپ افست خشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + شش =

    تماس و مشاوره